Описание:

Ябълките са едни от най-ценните източници на фитонутриенти, диетични фибри, антиоксиданти и др. Те съдържат и много пектин – активната съставка, чиито ползи незаслужено остават встрани от вниманието ни.

Пектинът представлява сложен въглехидрат, открит в клетъчните стени на растенията, който контролира преноса на вода между клетките. Дали дадено растение съдържа високи нива на пектин, можем да познаем по хрупкавата му и твърда текстура. Меките растения съдържат значително по-малко количество пектин. Пектинът спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Той е изключително богат източник на разтворими фибри, благодарение на което подпомага храносмилането и допринася за намаляването на холестерола.

Ябълковият пектин е като гъба, която „поглъща” холестерола от консумираната храна и по този начин значително намалява вредното му въздействие върху тялото. Непосредствено щом попадне в храносмилателния тракт, ябълковият пектин абсорбира токсичните вещества и чрез отделителната система ги извежда вън от тялото. Той е полезен и в случаите когато организмът има нужда от прочистване на тежките метали.

Интересно: Резултати от проучвания, проведени в някои замърсени от Чернобил райони показват, че допълнителният прием на слно концентриран пектин под формата на хранителна добавка, подобрява състоянието на организма с не по-малко от 50%!

Установено е, че приемът на ябълков пектин по 3 пъти на ден, е равносилен на консумацията на не по-малко от 2 кг ябълки! Така че, ако не сте в състояние да консумирате толкова много ябълки, снабдете се с ябълков пектин! Той е чист, натурален и напълно безвреден продукт, който значително подобрява общото здравословно състояние и изключително ефикасно пречиства организма от токсините. Приеман редовно, ябълковият пектин дори подпомага отслабването.

Здравословни ползи:

-Подобрява дейността на червата

-Понижава нивата на холестерола в кръвта

-Засища. Ако сте от по-лакомите, ще забележите как скоро след приема на пектин не чувствате глад между храненията и не посягате към всевъзможните бисквити, солети, вафли и др.

-Понижава нивата на кръвното налягане

-Действа разтоварващо и прочистващо на организма, затова закуската с ябълков пектин и чаша билков чай, може да направи чудеса за вашия организъм.

-Притежава детоксикиращо действие

-Нормализира теглото

-Ускорява и подобрява метаболизма

-Оптимизира храносмилателните процеси

-Нормализира стомашно-чревната флора

-Полезен при запек и диария

-Потиска симптомите при стомашно-чревни неразположения, включително язва и гастрит

-Подпомага състоянието при камъни в жлъчката и чернодробни заболявания

-Балансира нивата на кръвната захар

-Приемът му се свързва с намален риск от развитие на рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, астма и рак.

Към Хранителна добавка "Ябълков пектин"

Към Хранителна добавка "Ябълков оцет + Ябълков пектин"