Описание:

Имуностимулиращите свойства на черния бъз са известни от хиляди години насам. Той осигурява мощна защита срещу бактерии и инфекции, тонизира и увеличава енергията, намалява риска от диабет, подобрява храносмилането и метаболитните процеси, и насърчава здравословното отслабване, укрепва кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане…

Черният бъз е широко разпространен в Европа и Северна Америка, а някои видове се отглеждат и в Австралия. Малките му плодове са черни или тъмно сини на цвят и имат много сладък вкус, което ги прави особено предпочитани за приготовлението на различни десерти, сиропи, конфитюри, желета, та дори за напитки и коктейли. В някои региони на света плодовете на черния бъз се използват и за направата на вино.

Здравословни ползи:

Хранителна стойност на черния бъз. Черният бъз съдържа мощен набор от полезни хранителни вещества, включително желязо, калий, фосфор, мед, както и витамините А, В и С, протеини, фибри, органични съединения с противовъзпалителна и антиоксидантна активност, и др.

Ползи за храносмилателната система. Ежедневната консумация на плодове и зеленчуци е абсолютно задължителна за набавянето на достатъчно фибри. Само около две шепи от плодчетата на черния бъз обаче, покриват повече от 40% от дневната нужда от фибри. Те са богати на диетични фибри, които регулират процеса на храносмилане, елиминират запека, намаляват излишните газове и улесняват всмукването на полезните хранителни вещества в червата.

Ползи за сърдечно-съдовата система. Високото съдържание на фибри в плодчетата на черния бъз допринася за премахването на излишния холестерол и увеличаване производството на „добрия” холестерол, от който тялото се нуждае за да функционира правилно. Това от своя страна намалява риска от развитие на атеросклероза и други сърдечно-съдови болести. Високите нива на калий в черния бъз пък, предпазват сърцето чрез облекчаване на напрежението в кръвоносните съдове и артериите. Благодарение на съдоразширяващото си действие, калият допринася за понижаване на кръвното налягане и поддържането на здраво сърце.

Ползи за дихателната система. При кашлица и възпалено гърло, бронхит, настинка или който ид а било друг проблем на дихателната система, бъзовият концентрат може би е най-доброто естествено средство за облекчаване на симптомите. Биофлавоноидите и антоцианините в черния бъз успокояват възпалението и действат отхрачващо. Концентрираният сироп от черен бъз се препоръчва силно и в случаите на астма.

Ползи за имунната система. Благодарение на антибактериалните и антиинфекциозните си свойства, концентрираният екстракт от черен бъз намалява риска от грип или облекчава симптомите, когато той грипният вирус вече е факт.

Ползи при диабет. Едни от най-активните съставки в черния бъз въздействат директно върху панкреаса, спомагайки за регулиране нивата на инсулина и глюкозата.

Ползи за костите. Антиоксидантните и противовъзпалителните вещества в черния бъз облекчават болезнеността и възпалението, а а богатият набор мнерали в състава му подпомагат костната здравина и развитието на нова костна тъкан. Това е отлична превенция срещу остеопорозата – все по-често срещано заболяване, с което милиони хора по света ежедневно се сблъскват. Но подобряването на костната плътност в по-младите години от живота, може значително да забави и дори да предотврати евентуалното развитие на остеопороза в бъдеще.

Ползи за кожата. Биофлавоноидите в състава на черния бъз имат важна роля за здравето и красотата на кожата. Антиоксидантните съединения в растението, в съчетание с обилното количество витамин А, са идеално средство за изглаждането на кожата и намаляване на бръчките, и подобряване на блясъка и тонуса на най-големия орган в тялото!

Ползи за метаболизма и теглото. Високите нива на диетични фибри в черния бъз, в съчетание със солидните количества витамини и минерали засилват метаболизма, подобряват работата на храносмилателния тракт, насърчават усещането за ситост и регулират теглото.

Към Хранителна добавка "Черен Бъз"

Към Хранителна добавка "Черен Бъз за цялото семейство"